Õpilas- ja üliõpilastööde konkurss


TTÜ Virumaa Kolledži õpilas- ja üliõpilastööde konkursi juhend
TTÜ Virumaa Kolledž kuulutab välja 9.-12. klassi kooliõpilaste ja üliõpilaste teadus- ja uurimistööde konkursi. Konkurss toimub teaduse populariseerimise projektide „Ümber TERRA CUCERSITA (Põlevkivimaa)“ ja „Hammasrattast tuulegeneraatorini“ raames.
EesmärkKonkursi eesmärk on edendada õpilas- ja üliõpilasteadust loodus- ja täppisteaduste (matemaatika, füüsika, keemia, maavarad (sh põlevkivi), IT, keemia) valdkonnas. Konkursiga soodustatakse koostööd kolledži ja kooliõpilaste vahel, motiveeritakse noori käsitlema loodus- ja täppisteaduste teemasid ja üliõpilasi üliõpilastööde esitlemisel.
 
Osalemise tingimusedKonkursil võivad osaleda kõik 9.-12. klasside kooliõpilased ja üliõpilased, kelle kooli rakenduskõrghariduse, bakalaureuse- ja magistriõppe üliõpilaste uurimis- ja teadustöö (edaspidi: töö) keskendub loodus- ja täppisteadustega seotud probleemi uurimisele.
Töid saab esitada kolmes tasemekategoorias:
  • kooliõpilaste uurimustööd;
  • rakenduskõrghariduse ja bakalaureuseõppe üliõpilaste uurimis- ja teadustööd;
  • magistriõppe üliõpilaste uurimis- ja teadustööd.
Konkursil võivad osaleda kõik konkursi toimumisega samal või eelmisel kalendriaastal valminud tööd, mille autorid on haridus- ja teadusministeeriumi õppekavade registris registreeritud õppekavade järgi õppivad või õppinud üldhariduskoolide õpilased ja üliõpilased, välisriigis õppivad üliõpilased, kes omavad Eesti Vabariigi kodakondsust või kõikidest eelnimetatutest koosnevad kollektiivid.

Töö peab vastama järgmistele tingimustele ja nõuetele:
  • töö peab vastama konkursi eesmärkidele ja teemavaldkonnale;
  • oma õppeasutuses kehtivatele uurimis- ja teadustööle esitatavatele sisulistele ja vormistamisnõuetele;
  • töö peab olema esitatud eesti, vene või inglise keeles.

Töö esitamine
Konkursil osalemiseks tuleb esitada:
  • konkursi ankeet, milles märgitakse taotleja andmed;
  • töö elektrooniliselt ja paberkandjal.
Töö esitamise tähtaeg on 15. aprill 2013 kell 15.00.
Töid saab esitada e-postile annely.oone@ttu.ee, tähitud postiga aadressil TTÜ Virumaa Kolledž Järveküla tee 75-24, 30322 Kohtal-Järve või tuua kohapeale eelpoolnimetatud aadressil. Postiga saatmisel peab tööl olema hiljemalt 15. aprilli postitempel. Tööd registreeritakse ja vajadusel palutakse esitada lisainformatsiooni.
Tööde hindamine ja hindamiskriteeriumidTööde hindamiseks moodustatakse hindamiskomisjon, mille koosseisu kuuluvad TTÜ Virumaa Kolledži, üldhariduskoolide ja asutuste/ettevõtete esindajad. Komisjoni liige ei osale tema juhendatud või retsenseeritud tööde hindamisel või muul põhjusel, kui komisjoni liige ei ole erapooletu.
Tööde hindamisel arvestab komisjon, kas töö:
  • on seotud konkursi eesmärkidega;
  • vastab konkursi nõuetele ja tingimustele;
  • käsitleb aktuaalset teemat.
Võitjate väljakuulutamine ja tunnustamineKomisjon kuulutab parimad tööd välja hiljemalt 25. aprilliks 2013. Parimate tööde autorid peavad olema valmis oma tööd tutvustama inglise keeles rahvusvahelisel noorte teaduskonverentsil maikuus 2013 Jõhvis.
Paremad tööd avalikustatakse autori nõusolekul eelpool nimetatud konverentsi materjalides. Lisainfot konkursi tingimustest saab e-postilt annely.oone@ttu.ee või telefonilt 3363921, 5210802.
Auhinnad ja auhinnafondKonkursi auhindadeks on rahaline stipendium. Auhinnafondi suurus on 600 eurot, mis jaguneb kolme kategooria vahel. Auhinnatud tööde juhendajatele pannakse välja rahaline ergutusauhind.
Komisjon võib ühe kategooria auhinna jagada mitme töö vahel või auhinna mõnes kategoorias välja andmata jätta ning anda mõnes kategoorias välja rohkem kui ühe auhinna.

--
Lisainformatsioon: http://mi.ttu.ee/teadusklubi/